Hordelopen

Hordelopen

Trainers: Marjan Olyslager / Brendan Troost / Mike Olsthoorn

Over horden, volgens Wikipedia:

Het hordelopen is een discipline binnen atletiek, waarbij gelopen moet worden op een baan waarop op regelmatige afstanden hindernissen zijn geplaatst, de zogenaamde horden.

Toch klopt deze definitie niet. Er ontbreekt een essentieel onderdeel, namelijk dat er zo snel mogelijk gelopen moet worden. Hordelopen is een vorm van sprinten, waarbij ervoor gezorgd moet worden dat de horden zo weinig mogelijk remmend werken. Het vraagt dus om techniek, coördinatie en een stevig gevoel voor balans. In iedere training komen deze onderdelen dan ook terug. Snelheid is de belangrijkste voorwaarde, vandaar dat samenwerking met de discipline Sprint binnen het ATR erg belangrijk is.

Uiteindelijk gaat het erom zo snel mogelijk naar de finish te komen en met goede timing af en toe je benen iets hoger te bewegen. Klinkt simpel, en eigenlijk is dat het ook. Om ervoor te zorgen dat atleten het ook op deze manier gaan ervaren wordt heel gedifferentieerd getraind.

Zowel 100/110 als 400m horden komen aan bod. Hoogtes en tussen afstanden worden aangepast aan iemands mogelijkheden. Ook worden vormen van kracht- en snelheidstraining aangeboden passend bij waar atleten aan toe zijn.

Trainster: Marjan Olyslager

Marjan Olyslager

Al jaren als trainer verbonden aan de regiotrainingen van de Atletiekunie, en al jaren van mening dat de meerwaarde van zo'n training veel beter kan. Gelukkig is er nu gestart met het ATR, waar vaker getraind wordt, in een groep met kwalitatief goede atleten, met ambities. Ook van de trainers mag je kwaliteit verwachten; ze hebben als trainers veel ervaring en kennis op het vlak van ontwikkeling en opleiden van jonge atleten en weten wat er nodig is om atleten boven het Nederlandse niveau uit te laten groeien.

Plezier tijdens trainingen en wedstrijden, een serieus opleidingstraject om jouw mogelijkheden in beeld te krijgen en je optimaal te ontwikkelen, dat is wat ik je kan bieden.

Op mijn cv staat ruime internationale ervaring als atleet, en evenzo ruime ervaring als trainer van atleten op horden en sprint. Met een niveau5 opleiding en atleten met enthousiaste én teleurstellende ervaringen op Nederlandse en internationale kampioenschappen heb ik veel opleidingspieken en -dalen gezien. En ik heb ervan geleerd, net zoals ik nog steeds nieuwsgierig ben naar andere trainers en hun ideeën, juist om van te leren.