speed

Explosief

Bij deze groep binnen het ATR staat het goed ontwikkelen van snelheid en explosiviteit centraal, als basis voor het sprinten-hordelopen-springen en werpen. Die randvoorwaarden krijgen veel aandacht, naast het technische aspect van deze explosieve onderdelen. Atleten hebben de keuze uit drie trainingen in de week waarin veelzijdig bewegen gericht op de explosieve nummers binnen de atletiek centraal staat. Deze groep is bedoeld voor D en C Junioren.

In het trainen van explosiviteit en snelheid binnen deze leeftijdsgroep hanteren we het meerjarenopleidingsplan van de Atletiekunie waarin ‘leren trainen’ en ‘trainen voor omvang’ centraal staan. De atleten gaan dus breed geschoold worden en de trainingsomvang zal geleidelijk toenemen, zodat de atleten belastbaar raken om op latere leeftijd specifieker te kunnen trainen. Een denkbare en passende doorstroming vanuit het ATR Explosief is het ATR Sprint en het ATR Horden.

Trainers: Brendan Troost / Niels Bakker

Ik ben Brendan Troost en gediplomeerd op niveau 3 en niveau 4 (sprint-horde). Mijn passie en enthousiasme voor snelheid heb ik ontwikkeld als atleet toen ik op nationaal niveau bij de junioren en senioren deelnam aan NK’s en ook enkele medailles won. Plezier, progressie en de persoon achter de atleet staan voor mij centraal in mijn vak als trainer-coach. Evenwicht en ontwikkeling binnen die driehoek streef ik naar, in samenwerking met de atleet, de ouders en de vereniging van de atleet. Individuele aandacht en begeleiding zijn daarbij het uitgangspunt. Naast mijn werkzaamheden voor het ATR ben ik ook Hoofdtrainer bij AV Gouda. In het dagelijkse leven ben ik fulltime zelfstandige trainer-coach in de sport met meerdere opdrachtgevers.

Ik ben Niels Bakker en ben sinds 2015 trainer bij het ATR. Als vooropleiding heb ik de ALO gedaan en atletiektrainer niveau 4. Door middel van differentiatie, plezier en uitdaging probeer ik het beste uit de atleten te halen. Ik haal veel energie uit de samenwerking met de atleten en de passie die zij hebben voor hun sport.