sprint

Sprint

De sprint wordt vaak als het populairste onderdeel van de atletiek gezien. Bij de grote wedstrijden EK, WK maar vooral tijdens de Olympische Spelen wordt dit het koningsnummer genoemd. Een mooi uithangbord is natuurlijk Usain Bolt maar wij hebben hier in het Rotterdamse natuurlijk Churandy Martina.

Een sprint is in de atletiek een hardloopwedstrijd over relatief korte afstand. Deze afstand ligt vaak tussen de 60 en 400 meter. Een sprint wordt over het algemeen geclassificeerd als een hardloopwedstrijd waarbij een atleet zijn energie niet gelijkmatig hoeft te verdelen over het parcours, maar gedurende het hele stuk op volle snelheid kan rennen. Hierin ligt gelijk ook de schoonheid van het onderdeel besloten. Het moet van het begin tot het eind perfect zijn. Een klein foutje, concentratieverlies, etc. en je kunt de winst vergeten.

Techniek, snelheid, kracht, lenigheid, explosiviteit, coördinatie, uithouding en nog veel andere zaken maken de sprint een mooi allround atletiek onderdeel dat al jaren tot de verbeelding spreekt.

Trainers: Brendan Troost, Marjan Olyslager en Niels Bakker

Ik ben Brendan Troost en gediplomeerd op niveau 3 en niveau 4 (sprint-horde). Mijn passie en enthousiasme voor snelheid heb ik ontwikkeld als atleet toen ik op nationaal niveau bij de junioren en senioren deelnam aan NK’s en ook enkele medailles won. Plezier, progressie en de persoon achter de atleet staan voor mij centraal in mijn vak als trainer-coach. Evenwicht en ontwikkeling binnen die driehoek streef ik naar, in samenwerking met de atleet, de ouders en de vereniging van de atleet. Individuele aandacht en begeleiding zijn daarbij het uitgangspunt. Naast mijn werkzaamheden voor het ATR ben ik ook Hoofdtrainer bij AV Gouda. In het dagelijkse leven ben ik fulltime zelfstandig trainer-coach met meerdere opdrachtgevers.

Ik ben Niels Bakker en ben sinds 2015 trainer bij het ATR. Als vooropleiding heb ik de ALO gedaan en atletiektrainer niveau 4. Door middel van differentiatie, plezier en uitdaging probeer ik het beste uit de atleten te halen. Ik haal veel energie uit de samenwerking met de atleten en de passie die zij hebben voor hun sport.