Over ATR

De beide Rotterdamse atletiekverenigingen Rotterdam Atletiek (RA) en PAC en de samenwerkingspartners Rotterdam Topsport en Atletiekunie vinden dat er meer mogelijk is om talentvolle atleten te ondersteunen. Dit heeft in 2012 geleid tot de oprichting van het Atletiek Trainingscentrum Rotterdam (ATR): een Regionaal Talenten Centrum (RTC) waar niet alleen atleten van RA en PAC kunnen instromen, maar ook van atletiekverenigingen uit de nabije omgeving.

Het ATR biedt specialisatietrainingen aan op de looponderdelen sprint, horden, midden- en lange afstand (MiLa) en op de technische disciplines Verspringen, HinkStapSpringen, Kogelstoten en Discuswerpen.
Voor C en D-Junioren kennen we de groep Explosief. Bij deze groep binnen het ATR staat het goed ontwikkelen van snelheid en explosiviteit centraal, als basis voor het sprinten-hordelopen-springen en werpen. Die randvoorwaarden krijgen veel aandacht, naast het technische aspect op deze explosieve onderdelen.
Het ATR in het kort: Talentvolle atleten (vanaf 13 jaar) blijven lid van hun eigen vereniging, krijgen 2 of meer (extra) trainingen in de week onder leiding van gerenommeerde (regio)trainers, voedingsadviezen, sportmedische en psychosociale begeleiding. Het uiteindelijke doel is om op 19-jarige leeftijd 8 tot 10 keer in de week te trainen om te winnen! In andere woorden: het bereiken van de (inter)nationale top om daarna aan te sluiten bij het nationale programma voor (neo)senioren.
Het ATR is een stichting zonder winstoogmerk die gefinancierd wordt door projectsubsidies, bijdragen van atleten en sponsoring.


Handboek ATR [869kB]